ENTERREU-ME EN BATÍ I EN SABATILLES

ENTERREU-ME EN BATÍ I EN SABATILLES

El fill de Batiste, el barber, escriu versos. Els companys de feina pensen que d?això no en pot eixir res de bo, però el xicot sap que la paraula és la seua millor arma. Privat de la gràcia de la corrent anatomia, a causa d?una malaltia, ha viscut una infància solitària i n?ha eixit dotat d?una voluntat fèrria que posarà al servei del perfeccionament de la seua creativitat. Enamorat de la sonoritat i del ritme del llenguatge des que una mestra vestida de dol li va ensenyar a cantar cançons a cor, el protagonista inicia la seua joventut portant una doble vida: comptable i versaire.

La narració acompanya el lector a través de les etapes de la vida de Joan Valls i Jordà, un dels poetes més significatius del segle xx, no només perquè ...
Últimas unidades en stock
14,96 €
Impuestos incluidos

 
El fill de Batiste, el barber, escriu versos. Els companys de feina pensen que d’això no en pot eixir res de bo, però el xicot sap que la paraula és la seua millor arma. Privat de la gràcia de la corrent anatomia, a causa d’una malaltia, ha viscut una infància solitària i n’ha eixit dotat d’una voluntat fèrria que posarà al servei del perfeccionament de la seua creativitat. Enamorat de la sonoritat i del ritme del llenguatge des que una mestra vestida de dol li va ensenyar a cantar cançons a cor, el protagonista inicia la seua joventut portant una doble vida: comptable i versaire.

La narració acompanya el lector a través de les etapes de la vida de Joan Valls i Jordà, un dels poetes més significatius del segle xx, no només perquè va estar entre els pioners a publicar poesia en valencià, en plena postguerra, i per haver defensat sempre la unitat de la llengua, sinó per la qualitat, extensió i diversitat de la seua obra. A la reflexió introspectiva sobre la naturalesa humana se sumen cançons, poemes satírics, epitafis, teatre en vers…

La novel·la reconstrueix diferents episodis de la infància, joventut i maduresa de Valls que ajuden a comprendre millor el personatge a qui ja coneixia l’obra, però també porten al neòfit de la vida a la poesia. Els fets clau es mesclen amb la quotidianitat i una particular visió de la societat, carregada d’enginy, tot immers dins d’un entorn canviant descrit a pinzellades, sense entrar en els fets històrics, només esbossant l’escenari dels complicats temps que li va tocar viure al poeta d’Alcoi: República, Guerra Civil, franquisme, transició i democràcia.
Idioma
Valenciano
Encuadernación
Rústica
Estado
Disponibilidad inmediata
Nº de páginas
206
Medidas
225x160
Año de edición
2017
Editorial
LLETRA IMPRESA
ISBN
978-84-946810-4-2
Autor
VIZCARRA I FORTUNY ESTER
LIB513300
1 Artículo
No reviews

16 También te podrían interesar...

Top 10 libros más vendidos

Todos los más vendidos
Producto añadido a la lista de deseos