LA CENDRA DE LA VIDA
LA CENDRA DE LA VIDA

LA CENDRA DE LA VIDA

El libro LA CENDRA DE LA VIDA está escrito por PLA. JOSEP.

LA CENDRA DE LA VIDA es un libro de CONTEMPORÁNEA que salió a la venta en el año 2021.

LA CENDRA DE LA VIDA está editado en formato Cartoné, tiene un código ISBN: 978-84-9710-328-2 y consta de 840 páginas.

Darreres unitats en inventari
24,90 €
Impostos inclosos

Order it before 15:00 of dimarts and receive it between on dc. 17 and dj. 18 with Enviália Express

 
Josep Pla és un clàssic indiscutible, però se'l sol considerar un escriptor de memòries, de llibres de viatges, de biografies, de reportatges i de guies geogràfiques o culinàries molt abans que un narrador. I, en canvi, ell mateix no es va cansar de dir que la seva primera vocació, de jove, havia estat la de dedicar-se a la narrativa. De fet, dels quatre llibres amb què es va donar a conèixer entre 1925 i 1927, tres eren en tot o en part obres de narrativa. I a partir del 1949, primer a la Selecta i després a Destino, va publicar noves versions dels textos de vint anys enrere i n'hi va afegir de nous, amb un propòsit manifest: «posar sobre el paper, escalonades, un seguit d'escenes de la vida humana, escenes molt diverses, amb la misèria i la bellesa barrejades, alternant el vici i la virtut, la línia del sentiment i la línia trencada de la insanitat ». Volia deixar inventariades, així, unes «reminiscències de la cendra de la vida» en modalitats diverses de ficció.
Aquest volum aplega, en una edició revisada de cap i de nou, trenta-quatre narracions que Pla va publicar com a definitives entre el 1949, quan va sortir Coses vistes a la Selecta, i el 1967, quan va sortir a Destino La vida amarga. És un conjunt monumental (ampliat amb dos textos més que s'editen en apèndix) que ha de permetre de resituar Josep Pla, no únicament com un prosista excepcional, sinó també com un dels grans narradors catalans del segle xx.
Dins del conjunt de l'Obra Completa, les narracions que Pla en algun moment havia publicat com a tals van quedar repartides en tres volums (El quadern gris, Aigua de mar i La vida amarga), on es barregen amb altres textos. Jordi Cornudella, responsable editorial de les edicions de Josep Pla des de fa prop de quinze anys, ha recopilat ara el conjunt de narracions i n'ha fixat de nou el text tenint a la vista totes les edicions precedents.
Idioma
Castellà
Encuadernació
Cartoné
Estat
Disponibilitat immediata
Núm. de pàgines
840
Mesures
230x150
Any d'edició
2021
Editorial
DESTINO CATALAN
ISBN
978-84-9710-328-2
Autor
PLA JOSEP
LIB550671
1 Article
No reviews

16 També et poden interessar...

Top 10 Llibres més venuts

Tots els llibres més venuts
S'ha afegit el producte a la llista de desitjos